Roadtrip Suomen Lapissa

Nyt on vihdoin aika avata vähän meidän kesäloma-aktiviteettien sisältöä! Mulla on ollut ongelmia koneen muistin kanssa (tilaa: nolla), mutta oon muutamat kuvat saanut muokattua, ja huomenna pitäisi saapua mun uuden ulkoisen kovalevyn, niin tietokonekin pääsee taas elämään normaalia elämäänsä. En malttanut silti odottaa siihen asti, vaan halusin ladata näitä muutamia tunnelmakuvia reissultamme.

Olimme siis heinäkuun alussa roadtripillä äitin ja iskän kanssa. Reitti oli n. 2100 km pitkä ja kulki suurin piirtein näin: ensin ajettiin kotoa Pohjanmaalta Pyhäjoelle serkkujen luo, mistä aloitettiin varsinainen Lapin-reissu. Oulusta matka jatkui Haaparantaan, Ruotsin puolella Tornionjokea ylös Övertorneåån saakka (J kävi hengittämässä ruotsalaista ilmaa ja soittamassa äitilleen), sieltä Pelloon, Muonioon ja korkeimmillaan Enontekiölle saakka. Sitten lähdettiinkin etelää kohti, ja kierrettiin Rovaniemi itäpuolelta. Käytiin Ylläksellä ja Levillä ja yövyttiin Pudasjärvellä, mistä Oulujärven ja Manamansalon kautta sitten ajettiin kohti kotia.

IMG_4562-2

IMG_4511-2

IMG_4516-2

IMG_4521-2

Meillä oli hyvät oltavat, kun meillä oli ammattiautokuski omasta takaa: isä ajoi koko matkan, ja meidän tarvi vain pysyä kiltisti kyydissä. Aika vauhtiahan tuota ajettiinkin, kun sunnuntaina lähdettiin Pyhäjoelta ja keskiviikkoiltana oltiin taas kotona. Monta paikkaa tuli nähtyä. Äitini sanojen mukaan huiputettiinkin pari tunturia, mihin minä tosin lisäsin, että niin, autolla… Ajoimme nimittäin Pallas Hotellin pihaan, mistä oli helppo kävellä parisataa metriä ylöspäin ja nauttia hienoista maisemista, ja toisena päivänä tehtiin sama homma Levillä. Aika ei riittänyt vaeltamiseen, mutta ensi kerralla täytyy tehdä sitten ehdottomasti sellainen reissu.

Mökkien suhteen totesimme sen, että hinta ja laatu eivät kulkeneet käsi kädessä – halvin majoituksemme oli paras. Kalleimmillaan maksoimme neljän hengen mökistä 80e (Pellossa) ja halvimmillaan 60e. Halvemmallakin olisi voinut päästä, mutta me ajelimme ja majoituimme spontaanisti siellä, minne satuimme illaksi saapumaan. Nämä kuvat ovat sen halvimman mökin maastoista, Vuontispirtiltä. Meidän majoituksen nimi oli Kyrö-Lomat, ja sinne ainakin minä voisin mennä uudestaan. Tämä lähellä oleva Vuontisjärvi oli virvoittava, ja siis katsokaa tuota maisemaa!

IMG_4468-2

IMG_4480-2

IMG_4541-2

IMG_4495-2

IMG_4571-2

Suomen Lappi on kyllä kaunis!

Muuten, kuvissa näkyvä sisätila ei siis tosiaan ollut meidän majoitus, heh. Se oli vain kota majoituspaikan pihamaalla. Me nukuttiin sängyissä.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Roadtrip Suomen Lapissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s