Suomea ja Ruotsia

 

 

 

Olin extempore-lomalla Suomessa. Virkisti. Kodin ollessa Ruotsissa liittyi kotiinpaluuseen kuitenkin paljon mietteitä.

 

Koti ja rakas mies on täällä, ja toisaalta alan myös oppia Ruotsin tavoille monessa käytännön asiassa. Täällä menen yleensä täysin paikallisesta (ainakin, jos en avaa suutani), ja esimerkiksi matkustaessa lentoemännät yleensä poikkeuksetta alkavat puhua mulle ruotsia, mistä syystä yritän aina selvästi aloittaa ensin ”MOI” (hei/j:n sijaan) ja ”KIITOS”, koska tilaisuuden sattuessa haluan kyllä käyttää omaa äidinkieltäni.

 

Mutta toisaalta Suomi on niin tuttu ja turvallinen. Erityisesti lentokentältä tullessa häkellyin bussissa, miten kaikki voikin tuntua niin tutulta, mutta kuitenkin siltä, että sitä on jo melkein unohtanut, miten asiat toimii. Meinasin kyllä leimata bussikorttini sekä bussiin tullessa että sieltä lähtiessä, meinasin aina puhua ruotsia asiakaspalvelijoille, ja yllätyin välillä iloisesti, kun kuulin jonkun puhuvan suomea (tiedättehän sen fiiliksen, kun on ulkomailla, ja yhtäkkiä kuulee omaa kieltään, ja tekee mieli hihkua kaverille).

 

Hämmentävä tunne, kun ei ole ihan varma, mikä on lopulta sitä tutuinta ja turvallisinta.

 

 

 

 

 

Pari viikkoa sitten saimme vieraita myös tänne suuntaan. Minusta on niin ihanaa, kun saadaan vieraita kaukaa ja läheltä. Kovasti odotankin, että sieltä Suomesta tulisitte kaikki meille kylään!

 

 

 

 

Täällä on meressä paljon meduusoja. Ja tällä kertaa niitä oli ihan TOSI paljon. Kuulemma nuo punaiset on vaarallista lajia, siniset taas vaarattomia. Sepä ei kuitenkaan vaikuttanut siihen, että J halusi mennä uimaan…

 

 

 

 

Äiti ja iskäkin meni sitten, kun löydettiin vähän miellyttävämpi meduusaton ranta. Ylipuhuin ne uimaan Atlantissa, ja olivat tyytyväisiä, että suostuivat. Myönnän: olin ainut, jonka mielestä säätila ei todellakaan ollut niin lämmin, että tekisi mieli virkistyttää itseään meressä.

 

 

 

 

 

Loppuun vielä huumorikuva Saksasta Ruotsiin asuntoautoilleesta koirasta. Eh-heh-hee.
Iloista viikonloppua!

 

3 kommenttia artikkeliin ”Suomea ja Ruotsia

  1. Meinaatko että se pienempi punainen siinä vieressä on sit sitä vaarallista lajia? Enpä ollutkaan kattonu kuvia sillä silmällä 😀

    Tykkää

Jätä kommentti